Er is een nieuwe regeling ingevoerd om de woningmarkt een positief impuls te geven. Sinds 1 maart is namelijk het btw-tarief voor de arbeidskosten voor onderhoud en renovatie van een huis verlaagd. Het btw-tarief is verlaagd van 21% naar 6%. Deze regeling is een nu of nooit regeling, want op 1 maart 2014 wordt deze weer afgeschaft.
Maandelijks archief: mei 2013
Huizenprijzen in Nederland 33% te duur
Op dit moment zijn de Nederlandse huizen 33% te duur ten opzichte van ons inkomen. Dit stelt The Economist. Het blad waarschuwt dat de huizenprijzen in Nederland, maar ook in Frankrijk de komende tijd nog verder zullen dalen.
Royementsakte; het doorhalen van de hypotheek
U heeft een hypotheek gehad, maar deze is nu volledig afbetaald. Wat moet u dan doen met uw inschrijving in het Kadaster?
Hypotheek royeren
Bij de aanschaf van een woning met een hypotheek krijgt u een aantekening in de registers van het Kadaster. Als de hypotheek helemaal is afgelost, wordt deze registratie niet automatisch uit het Kadaster gehaald. Om dit voor elkaar te krijgen moet u de hypotheek royeren.
Voogdij regelen voor u op vakantie gaat
Als u minderjarige kinderen heeft, is het verstandig om vooraf aan te geven wie de voogdij over de kinderen krijgt als u en uw partner plots komen te overlijden. Het is niet iets waar graag aan gedacht wordt, maar regelt u de voogdij niet vooraf dan komt deze beslissing bij de rechter te liggen.
Herroepen van een testament; 3 tips
Een testament is een officieel notarieel document waarin is opgenomen wat er na overlijden met de bezittingen moet gebeuren. Als je al enige tijd een testament hebt, kan het zijn dat er zaken in je leven veranderd zijn. De zaken die je in je testament hebt opgenomen kunnen niet meer relevant zijn. Moet je dan het testament herroepen of het testament wijzigen? Wat zijn de verschillen tussen herroepen en wijzigen? Hier drie tips over het wijzigen van een testament.
Kosten koper, wat is dat nou precies?
Bij het kopen van een huis wordt de term kosten koper veel gebruikt (k.k.). Kosten koper is van toepassing als er een huis wordt gekocht van een bestaande eigenaar. Gaat het om een nieuwbouw woning, dan wordt de term vrij op naam gehanteerd. Wat is kosten koper precies?
Wat zijn de notariskosten voor grond kopen?
Het komt regelmatig voor; U wilt een stukje grond kopen of grond aan de buren verkopen. Een stuk grond kopen klinkt simpel, maar er zijn een aantal cruciale zaken waar u aan moet denken en wat zijn de notariskosten voor het kopen van een stukje grond?
Samenwonen en het samenlevingscontract
Bij samenwonen zonder samenlevingscontract is er wettelijk gezien helemaal niks geregeld. Aan samenwonen zonder een samenlevingscontract zijn geen officiële formaliteiten verbonden, iedereen kan gaan samenwonen. Het kan verstandig zijn om toch een samenlevingscontract op te stellen. Wilt u weten of u een samenlevingscontract nodig hebt, doe de SamenlevingsCheck.
Weinig animo voor Blok-Hypotheek
Steeds meer hypotheekverstrekkers geven aan weinig interesse te hebben in de Blok-hypotheek. Nu heeft ook Aegon laten weten dat zij deze hypotheekvorm te complex en te duur vinden. Zij gaan de Blok-hypotheek voorlopig ook niet aanbieden. Welke partij wil de Blok-hypotheek wel aanbieden?
Nationale Hypotheek Garantie omlaag; nu een huis kopen
De huizenmarkt zit al een enige tijd behoorlijk vast. Om wat beweging in de markt te krijgen zijn er meerdere maatregelen getroffen. Zo is de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verhoogd naar 320.000 euro. Door dit hogere bedrag is het kopen van een huis nu aantrekkelijker geworden. De plannen zijn nu echter om dit bedrag weer te verlagen naar 290.000 euro en in 2014 zelfs naar 265.000 euro.